2017-03-05

Jajemen då var vi äntligen på plats vid vad jag vill kalla vårat andra hemma, Kuta Lombok! =)

Efter 2dagar slappe i Kuta Bali blir det nu ännu mera slappe här i Kuta Lombok, fast utan allt folk och fart som man hittar i Bali. Skönt!

 

Andra och Tredje morgonen i Bali gjorde vi något som jag har drömt om att göra ända sedan jag skadade mitt knä..

Vi var upp kl 06.00 och sprang i soluppgången på den jättelånga stranden!

Att springa där barfota i sanden var heeeeelt uuuuuunderbaaart och jag var överlycklig!! Så härligt!

Annars så hängde vi mest vid poolen och gick bara därifrån när vi blev hungriga.

Bokade in oss på ett flyg hit till Lombok, så igår eftermiddag lämnade vi vårat hotell med ac och pool och flög över hit till Lombok och tog en taxi söderut till vårat Kuta Lombok.

 

Checkade in på vårat Yellow Flower och resturangen på stället var nu riven och ersatt av en minimarket, Indomart.. Jaa det lär bara var en av alla förändringa som vi lär skåda under våran vistelse här..

Får tänka bort det och istället vara glada att vi faktiskt var här innan här var verken Indomart några atm:er eller några turister överhuvudtaget. Att vi fick uppleva det!

Mötte upp med vår vän Jennie och överlämnade de önskade after eighten som numera nog var smält after eight, men endå!

Hade några Bintang ihop och tjötade ikapp. Mycket trevligt! Hann även med att äta en Nasi champur, världens godaste maträtt hos våran mattant.

Idag har vi varit ute på havet och surfat för första gången denna resan.

 Var dock inte så mycket till vågor idag men en första bra dag iallafall. Gött att bara få komma i. Fick iallafall åka lite i skummet.

Får paddla med brädan en braaaa bit för att komma ut till vågorna i Areguling där vi var.

Men duktiga challe har värmt upp med plankan i 2månader innan detta så i år var jag inte riktigt lika kräkfärdig och slut i armarna efter ha paddlat heela långa vägen ut, bra för mig!

 

Hade även an annan plan denna gången, att jag inte skulle bränna mig av solen..

Smörrade in hela mig innan vi åkte och surfade, från topp till tå. Och ansiktet fick solkräm 50 och ovanpå det en jäkla massa zinkpasta.

Jennie fick även ett gapskratt där jag och Richard sedan stod redo på stranden att hoppa i med brädorna.

Richard i gubb-surf-hatt som han införskaffade förra året, med en lång färgglad rashguard, jag med blå långarmad rashguard samt super-rosa hellånga löpartights!!

Märks att vi inte är 20år längre och vill vara coola surfdudes, utan över trettio och ansvariga åldringar som inte tänka bränna sig av solen.

Var i ett bra tag och jag säger bara en sak.. Richard,challe mot solen, 1-0 till oss!! Haha!

Dock, trots alla kläder och solkräms-smörjande så måste jag ändå erkänna.. Japp jag hade glömt ovansidan på händerna som nu är alldeles röda, så jaa kanske står 1-1 mellan oss och solen ändå, attans!! Haha!

 

Hade en saftig ananas när vi kom upp ur vattnet. Jag slängde ur mig att jag kände mig förvånadsvärds pigg efter paddlandet.

Hann inte mera än komma hem till rummet innan jag däckade och toksomnade i en timme! Kanske inte så pigg ändå.. haha!

Richard ligger fortfarande däckad i sängen och trots värmen så trotsar jag den och sitter på våran veranda och häller i mig varmt te och svettas.. MMMmm.. Så nöjd! =)

 

Annars har jag plöjt min första bok, dekorerat vårat rum med Lennart-bilder (japp jag är crazy-cat-woman), planerar för en garn-inköpar-trip till Praya så jag kan börja med mina mormorsrutor.. Ja ni förstår ju, vi är lyckliga och livet leker. Haha!

 

Ha det Prima! KRAAAAM

 

P.s Hörde att förra året vi var här så var det tydligen värsta dengue-epidemin, vilket det inte är i år! Hign five på den med!

 2017 tuffaste surfdudes.. haha! Eller inte!! =)
 Häng på verandan. Checka in min tekokare jag inhandlade på clas ohlson innan avresa.. hehe!
Indonesien, Kuta Lombok,